„Este în continuare intubat și ventilat. Sperăm după tratamentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade în timp. Trebuie să avem răbdare, nu se întâmplă nimic de pe o zi pe alta spectaculos. El este ținut pe aparate, analgosedat, special ca acel plămân să poată să își revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt în continuare de infecție pulmonară. Este sub mai multe antibiotice. Este nevoie de timp ca să își facă efectul antibioticul, ați văzut, și la o banală răceală, luăm antibiotic 7 zile. Într-o săptămână putem să spunem dacă apare vreo ameliorare. Ieri, părinții au fost toată ziua. Infecția pulmonară masivă putea pleca de la aspirat, el a înghițit ceva, bănuim că dintr-o apă murdară, din fântână, care are tot felul de microbi. Acei germeni, care rămân în plămâni, aceia nu îi putem distruge decât sub tratament antibiotic. Va veni și zilele acestea neurologul să îl vadă, dar cel mai bine el trebuie să fie treaz, să respire spontan ca o evaluare neurologică corectă să aibă loc”, a declarat, joi dimineața, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.
Copilul a stat, marți, peste 10 ore pe jumătate în apă, într-o fântână, la peste 16 metri adâncime, fiind scos de pompieri cu ajutorul unor tije.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Roșiorii de Vede a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, iar mama și bunica micuțului au fost deja audiate.